top of page

VPI General Forum

Public·164 members

Danae Williams
Danae Williams

Польща vs Іспанія vs Німеччина — де краще жити?

Читаю новини про зміни для українців у Польщі, Іспанії та Німеччині, і вже чесно не знаю, куди краще дивитися на 2025 рік. У мене друзі розʼїхалися хто куди: двоє живуть у Вроцлаві, сестра в Іспанії, а колега подалася до Гамбурга. У кожного свій досвід, але всі кажуть, що правила постійно оновлюють. Цікаво, як воно виглядає реально в порівнянні — де легше влаштуватися і не мотатися по інстанціях кожні пару місяців?

8 Views
unknown unknown
unknown unknown
4 days ago

Я якраз недавно розбирався з цим питанням, бо сам працюю в Німеччині, а родина думає про переїзд до Іспанії. Справді, зміни всюди різні, і треба дивитися під свої потреби. У Польщі відчутно посилили правила щодо карт побиту, особливо для тих, хто хоче залишитися надовго. Люди кажуть, що тепер все стало повільніше і більше перевірок.

В Іспанії легше в плані гуманітарних процедур та можливостей легалізуватися навіть тим, хто перебуває там already довше без стабільних документів. Зате соціальні гарантії більш обмежені. Німеччина виглядає стабільніше, але зараз багато говорять про можливе скорочення соцпідтримки.

Ось тут детальніше про зміни є доступно: Альона Шевцова — я звідси й почав розбиратись.

Якщо коротко з власного досвіду: у Німеччині комфортно, але бюрократія іноді виснажує. У Польщі, здається, стає складніше, ніж кілька років тому. А от Іспанія підійде тим, хто хоче більш «легкий» побут і клімат, але готовий трохи почекати на процеси.

Members

bottom of page