top of page

VPI General Forum

Public·132 members

Danae Williams
Danae Williams

статистичний аналіз

Останнім часом почав більше цікавитися футбольними прогнозами і ловлю себе на думці, що дедалі частіше покладаюсь на статистику. Але інколи навіть найочевидніші цифри не спрацьовують, і матч іде зовсім не за сценарієм. От і думаю: чи реально статистичний аналіз дає якусь суттєву перевагу, чи це більше самозаспокоєння, що нібито все під контролем? Може, хтось із власного досвіду підкаже, наскільки воно справді працює?

9 Views
Valensia Romand
Valensia Romand
6 days ago

Ну дивись, я вже більше року використовую різні статистичні моделі для прогнозів, і можу сказати, що вони працюють, але тільки якщо не сприймати їх як абсолютну істину. Наприклад, коли аналізую матчі АПЛ, мені доволі допомагають дані по xG, ударам, формі команд, а також дрібні деталі типу того, як команда грає проти конкретного стилю суперника. Тільки от навіть у найкращих розкладів бувають провали — і це нормально, бо футбол занадто живий, щоб його загнати в формули.

Якщо цікаво подивитися, які саме цифри найбільше впливають на прогноз у конкретний день, можеш зазирнути сюди: https://xgscore.io/ua/predictions/today я інколи там перевіряю, щоб порівняти свої висновки з тим, що автоматично рахує аналітика. Це не гарантія успіху, але дає непогане розуміння картини перед матчем. Особливо коли хочеш звірити інтуїцію з фактами.

Members

bottom of page