top of page

VPI General Forum

Public·378 members

Danae Williams
Danae Williams

статистичний аналіз

Останнім часом почав більше цікавитися футбольними прогнозами і ловлю себе на думці, що дедалі частіше покладаюсь на статистику. Але інколи навіть найочевидніші цифри не спрацьовують, і матч іде зовсім не за сценарієм. От і думаю: чи реально статистичний аналіз дає якусь суттєву перевагу, чи це більше самозаспокоєння, що нібито все під контролем? Може, хтось із власного досвіду підкаже, наскільки воно справді працює?

16 Views
Valensia Romand
Valensia Romand
2025年12月03日

Ну дивись, я вже більше року використовую різні статистичні моделі для прогнозів, і можу сказати, що вони працюють, але тільки якщо не сприймати їх як абсолютну істину. Наприклад, коли аналізую матчі АПЛ, мені доволі допомагають дані по xG, ударам, формі команд, а також дрібні деталі типу того, як команда грає проти конкретного стилю суперника. Тільки от навіть у найкращих розкладів бувають провали — і це нормально, бо футбол занадто живий, щоб його загнати в формули.

Якщо цікаво подивитися, які саме цифри найбільше впливають на прогноз у конкретний день, можеш зазирнути сюди: https://xgscore.io/ua/predictions/today я інколи там перевіряю, щоб порівняти свої висновки з тим, що автоматично рахує аналітика. Це не гарантія успіху, але дає непогане розуміння картини перед матчем. Особливо коли хочеш звірити інтуїцію з фактами.

Members

bottom of page