Czy bardzo duży katalog ułatwia wybór?
Ostatnio trafiłem na serwis oferujący wyjątkowo rozbudowany katalog i zacząłem się zastanawiać, czy tak duży wybór rzeczywiście jest wygodny. Z jednej strony można znaleźć więcej kategorii i częściej próbować czegoś nowego, ale z drugiej łatwo zgubić się wśród setek podobnych pozycji. Dużo zależy chyba od jakości wyszukiwarki, filtrów i układu menu. Czy korzystaliście z platform, które miały kilka tysięcy dostępnych opcji? Interesuje mnie, czy taki rozmiar katalogu pomaga, czy raczej utrudnia szybkie znalezienie czegoś konkretnego.
4 Views

Na
zwróciłem uwagę na rozbudowany katalog oraz sposób jego prezentacji na urządzeniach mobilnych. Duża liczba dostępnych sekcji może być zarówno zaletą, jak i utrudnieniem, jeśli wyszukiwarka i filtry nie działają wystarczająco dobrze. Strona otwiera się w przeglądarce i nie wymaga instalacji, co upraszcza dostęp z telefonu. Przed rozpoczęciem korzystania sprawdziłbym jednak przede wszystkim warunki konta, dostępne metody rozliczeń, limity oraz zasady kontaktu z obsługą. Te elementy mają zwykle większe znaczenie niż sama liczba pozycji w katalogu.