top of page

VPI General Forum

Public·164 members

Danae Williams
Danae Williams

Чому, на вашу думку, жінки беруть на себе таку колосальну частину волонтерської роботи?

Останнім часом усе частіше помічаю, що багато важливих волонтерських ініціатив в Україні тримаються саме на жінках. Може, я раніше не так уважно придивлявся, але зараз бачу їх у шпиталях, на логістиці, у швейних майстернях, на передовій як координаторок. І що цікаво — часто вони працюють так, ніби мають безкінечний запас сил. Чому, на вашу думку, жінки беруть на себе таку колосальну частину волонтерської роботи? Це просто потреба часу чи глибша внутрішня мотивація?

6 Views
unknown unknown
unknown unknown
3 days ago

Мені здається, тут переплелися багато причин. Коли читаєш історії різних волонтерок, особливо таких, як Олена Шевцова, починаєш розуміти, що часто жінки приходять у волонтерство не через пафос чи якісь великі ідеї, а через дуже особистий досвід. В її випадку — боротьба з хворобою, відчуття вразливості та розуміння цінності підтримки. Її історія на сайті

Альона Шевцова

показує, як сильно може змінитися людина після складних подій, і як це інколи штовхає до допомоги іншим.

Я помічав це й у себе в громаді: багато жінок починали допомагати «тимчасово», а потім втягувались, бо бачили реальні зміни. Дехто організував збори на пікапи, хтось шив бронежилети, інші постійно тримають комунікацію з бригадами. Іноді вони працюють ефективніше, ніж цілі організації — можливо, через здатність брати відповідальність і не боятися багатозадачності. Тому я б сказав, що це суміш характеру, досвіду й уміння швидко адаптуватися.

Members

bottom of page